Bemutatkozás

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

Egyesületünk 1993 áprilisában csatlakozott a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez tagegyesületeként, de  1989-től már élő csoportként tevékenykedtünk Pécsett. Taglétszámunk több mint 200 család, vagyis közel 1300 ember.

Célunk, az élet, az anyaság védelme, a nagycsaládos értékek felmutatása, közösség szervezése, a családok érdekvédelme, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése.

 

Havonta vannak rendszeres összejöveteleink, amikor valamilyen minket különösen is érdeklő témáról beszélgetünk, sokszor meghívott előadó segítségével. Ezen kívül rendszeresen tartunk egyéb megmozdulásokat is: sportnap, gyermeknap, mikulásünnepség, a Föld napja, véradás, kirándulások, nyaralások, előadások stb.

Ezek az események közelebb hozzák tagjainkat egymáshoz, megismerik, megszeretik egymást, tudnak egymás öröméről, bajáról, s gyakran segítenek is egymáson.

  A vezetőség koordinálja az információkat, felkutat olcsóbb vásárlási lehetőségeket, akciókat és programokat ajánl a tagságnak. Egyesületünk 6 tagú vezetősége önkéntesekből áll, akik szabad idejükben, nagy lelkesedéssel dolgoznak az egyesületünk közösségéért.

 Időnként szervezünk olyan megmozdulásokat is , melyek nyitottak a város családjai részére, pl. játszódélutánokat, előadásokat stb. Jó kapcsolatunk van a Városi Önkormányzattal, a Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, a Karitásszal, a Dél-Dunántúli Regionális Forrásközponttal, néhány alapítvánnyal és egyesülettel. Egymást támogatva és kiegészítve, több eredményt érhetünk el.

Nagycsaládosként Benneteket is várunk tagjaink közé.

Igazán azok érzik magukat legjobban közösségünkben,

akik nem csak kapni, hanem adni is szeretnének.