Bemutatkozás

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

 

A Miniszterelnökség, Családokért Felelős Tárca nélküli Miniszter, Gyermekért Felelős Főosztály Esélyteremtési Osztálya által működtetett Család,- Esélyteremtő és Önkéntes Házak (CSEÖH) Baranya megyei irodájának „anyaszervezete” a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület.

 

 

 

Szakmai feladataink:

 

  • társadalmi szemléletformálás – a társadalomban meglévő előítéletek leküzdése, valamint a társadalmi szolidaritás erősítése érdekében – programok révén.

  • közreműködés a családi életre nevelő programok szervezésében, fontos számunkra, hogy a család, mint a társadalmi működés fontos alapja, egyre inkább a középpontba kerüljön a közös és minőségi szabadidő eltöltéssel

  • a figyelem ráirányítása a különféle hátrányos helyzetű célcsoportokra, egyben be is mutatni azok értékeit. Diszkriminációval leggyakrabban sújtott csoportok helyzetét, esélyeit javító kezdeményezések, programok összehangolása, az érdek képviseleti, segítő és karitatív szervezetek közötti együttműködés és párbeszéd elősegítése.

  • az önkéntesség kultúrájának terjesztése, az önkéntes tevékenység népszerűsítése

  • szakmai munkacsoportok működtetése Bízunk abban, hogy a fogyatékossággal élő emberek, a romák, vagy éppen az idősek el- és befogadását, valamint a velük történő együttélés természetességét eredményezheti a program, így az egyfajta társadalmi szemléletformáló szerepet tölt be.

     

          Munkatársaink:

 

          Bodorné Péter Judit

          irodavezető, esélyteremtési munkatárs

          +36 20 2133 021

 

          Almádi Evelin

          esélyteremtési munkatárs