Vezetőség

 

Simon Tamás

Elnök

.

Simon Tamás vagyok, 4 gyermekes édesapa. Feleségemmel, Tímeával 2008 óta vagyunk házasok és együtt neveljük 2 lányunkat és 2 fiúnkat Pécsett.

Közgazdászként a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzek gazdaság- és oktatásszervező munkát, továbbá szeptembertől oktatóként is részt veszek a biotechnológia alapképzés (BSc) angol programjában.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnek 2016 májusában lettünk tagjai. A vezetőség munkáját pedig 2019 óta segítjük. Fontosnak tartom a közös értékeink képviseletét, továbbadását. Megtiszteltetésnek veszem, hogy elnökként járulhatok hozzá a közösség életéhez.

 

 

 

 

 

Horváthné Derkovits Emese 

Vezetőségi tag

 

.

Horváthné Derkovits Emese vagyok. Férjemmel Gergővel 2002 óta  élek boldog házasságban Pécsen. Mindig  nagy családra, több gyermekre vágytunk, férjem is nagycsaládosként nőtt fel. 

Ez az álmunk meg is valósult, amikor megszülettek fiaink. Kristóf 2004, Ákos 2005, Fülöp 2007, Márk 2010-ben, illetve egyszem lányunk Emma  kis ajándékként 2015-ben.

A  Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülethez a harmadik fiúnk születése után csatlakoztunk. A gyerekekkel 15 évet voltam otthon. Ez idő alatt is a gyerekkel nagyon sok az egyesülethez kapcsolódó programon vettünk részt.  Öröm részt venni az egyesületben, sok  hasonló gondolkodású ember társaságában. Az otthon töltött idő alatt jó volt megtapasztalni, hogy mennyire fontos hogy egy anya jelen legyen a gyermekei életében, megkaptam az értékelést és elismerést a családtól, környezettől, akik elismerték ezt a láthatatlan munkát.
 Az Egyesület házasság világnapi rendezvényét kiemelt fontosságúnak tekintem, ezért is veszünk részt rajta, illetve kapcsolódunk az ünnepbe szervezőként is. 
A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületben vezetőségi tagként 2017 óta tevékenykedem. 2022-től újabb ciklusra választott meg a taggyűlés. Köszönöm a bizalmat, igyekszem segíteni az egyesület programjait, és azok megvalósulását. 

A Szent Mór Iskolaközpontban dolgozom tanítóként, így az egyesület programjain belül részt vállalok  gyermekek felügyeletében, foglalkozások és játékok lebonyolításában, táboroztatásban.

 Nagy segítség nekünk az egyesület, rengeteg segítséget, információt, lehetőséget kaptunk/kapunk tőlük. 
Nagyon jó dolognak tartom, hogy az egyesület elkötelezett vezetői, segítői mennyire sok mindent megtesznek azért, hogy a nagycsaládban élőket összefogják, közösségé szervezzék, segítsék.

 

Tarjányiné Elter Tünde

Vezetőségi tag

 

 

.

Tarjányiné Elter Tünde vagyok, 4 gyermek édesanyja. Férjemmel, Zolival 1995-ben kötöttünk házasságot, és neveltük fel gyermekeinket, 3 leányt és egy fiút, akik életében mostanra már körvonalazódik, merre szeretnének tovább haladni. Nagylányunkat és férjét eddig egy kislány választotta családul, aki első unokánk is egyben. Valljuk, hogy gyermekeink minket választottak szülőknek, ezért örömmel neveltük őket ebben a 26 évben, ha kellett együtt éreztünk velük, szeretjük és tiszteljük őket, amiben kérik, segítjük őket az életük során.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének, Kővágószőlősre költözésünk után, 2004-ben lettünk tagjai.
Vezetőség munkáját 2018 óta segítem aktívan, veszek részt programok szervezésében. Nagy megtiszteltetés, hogy vezetőségi tagként gondoltak rám többen is és nyertem el az Egyesület támogatását.

Férjemmel mindketten egy nagy Állami vállalatnál dolgozunk alkalmazottként, ő 31 éve, én 28 éve. Mind a munkánkban, mind a magánéletben, és mind itt az Egyesületben is egy “Nagycsalád” vesz körül minket.
Egészen pici koromtól fogva mindig is nagycsaládot szerettem volna, ahol érték a szeretet, a kölcsönös tisztelet, ahol nincs alárendeltség. Hálás vagyok azért, hogy ez életem minden területén körbe vesz, mint lehetőség megtalál, és támogat.
A mindennapi hálámat igyekszem vissza fordítani életem minden terén, és bátorítok mindenkit arra, hogy gyermeki örömmel lássuk meg minden napunkban a szépet, a jót.

Tünde

 

 

 

Mózes Endre

Vezetőségi tag

 

.

 

2008 óta vagyunk a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület tagjai, mert ekkora lettünk nagycsaládosok. Négy gyermekünk van, akik mindig vidámságot és életet hoznak a családunkba. Annak idején barátaink és ismerőseink dicsérték az egyesületet, ami valóban, mind a mai napig egy nagyon praktikus, vidám, valódi értékeket hordozó közösség. Ennek megtartásában próbálok segítséget nyújtani az Egyesületünk részére.

 

 

 

Herbert Gábor

Vezetőségi tag

 

.

 

1959-ben Pécsett születtem, azóta itt élek. Családunk, már több mint tíz éve az egyesület tagja. Három felnőtt lányunk van. Életünk vezérfonala a katolikus értékrend. Feleségemmel úgy gondoljuk, hogy a család feladata, és így a mi feladatunk is, ennek az értékrendnek a továbbadása gyermekeinknek. Ehhez találtunk segítséget és támaszt a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületében. Ha lehetőség volt rá segítettük az egyesület működését, rendezvényeit.

Építőmérnök végzettségem van, és jelenleg a Pécsi Kereskedelmi Központ irodaház műszaki vezetőjeként dolgozom.

 

 

 

A vezetőség rendszeresen munkamegbeszélést tart. A vezetőségi ülések nyilvánosak, az időpont és a napirend az irodában ki van fügesztve, ügyeleti időben megtekinthető. Napirendi pontot bárki javasolhat.

Korábbi elnökök: 

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos csoportja – mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagcsoportjának – vezetője:

Dr. Farkasné Székely Kamilla 1990-től 1993-ig

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület – mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagegyesületének – elnöke:

Dr. Farkasné Székely Kamilla 1993-tól 2002-ig      (újraválasztva)

Dr. Varga Éva                               2002-től 2010-ig      (újraválasztva)

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület – mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagegyesületének, és továbbá 2011-től, mint a Kárpátmedencei Családszervezetek Szövetsége tagjának – elnöke:

Sámson László                            2010-től 2013-ig

Herbert Gábor                            2013-tól 2022-ig        (újraválasztva)

Simon Tamás                              2022-től