Adventi gyertyagyújtás 2021.12.12.

 Egy szeles decemberi vasárnapon, advent 3. vasárnapján tartottuk a hagyományos adventi rendezvényünket. Az egészségügyi helyzet miatt a gyermekműsor a Dzsámiban volt, a néptánc és a kézműves ajándékkészítés pedig a Nagy Lajos gimnázium udvarán.

Sokan gyűltünk össze  15 órára a dzsámiba, ahol Czigány Tamás és segítője a Mizereg Műhely képviseletében egy zenés-énekes betlehemes műsorral lepett meg minket.

Ezután a Nagy Lajos gimnázium udvarán a „pásztorok” bottal a kezükben tánclépésekkel indultak Betlehembe. Három zenész szolgáltatta a talpalávalót.

Közben elindult a szappannemezelés szakember segítségével, és lehetett még képeslapot nyomdázni. A többi kézműves ajándékhoz való alapanyagot előre csomagolva vihették haza a családok, ahol melegben és biztonságban elkészülhettek a toboz díszek, a rénszarvas ajándék szatyrok, a meggymagos párnácskák, a vászon szaloncukrok, a szárazvirág díszek, a gyöngy karácsonyfadíszek.

A hidegben nagy sikere volt a forró teának és a finom rágcsálni valóknak. A családok karácsonyi ajándékcsomaggal térhettek haza.

Nagyon jó volt egy kicsit együtt lenni, beszélgetni. Nagyon örülünk, hogy a vírushelyzet ellenére megtaláltuk a módját a rendezvényünk megtartásának.