Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül az őszi Családi Játszódélután. A „Játszunk együtt” mottót kapó rendezvényt az idei évben a MOL Alapítvány támogatásából, valamint Pécs Város Önkormányzata által kiírt pályázatból tudtuk megvalósítani. A pályázatok lehetővé tették azt is, hogy számos új játékot szerezzünk be.

A programot a pécsi Köztársaság téren nyitott helyszínen tartottunk meg, ennek célja, hogy ne csak az egyesület tagjai, hanem a város minden polgára, családja részt tudjon venni rajta. Idén 160 résztvevő élvezhette a rendezvényt.

15 órakor Mózes Endre, vezetőségi tag, tartott ünnepi megnyitót, majd a gyerekek birtokba vehették a játékokat. Minden korosztály találhatott magának megfelelő elfoglaltságot. A legkisebbek autós játszószőnyeget, kukorica morzsolást, sárkányfej dobálást, célba dobást, tojásvár építést. A kicsit nagyobbak óriás jengával, amőbával, mikádóval, petanque-val és még sok mással játszhattak. Nagy sikere volt az óriás társasjátéknak, ami a vizes élőhelyeinket mutatja be igazi környezettudatos szemléletformáló, tanító közösségi szórakozást adott.

Az eseményen a gyerekek a Katolikus Karitas jóvoltából légvárban ugrálhattak, mentőkutyás bemutatót élvezhettek a Pécsi Kutató, Mentő és Tűzoltó Egyesület jóvoltából, valamint az Ecc-pecc zenekar gyerekműsorát hallgathatták meg.

A program során menetlevélen gyűjtötték a pecséteket a fiatalok, amit a játék végén ajándékra váltottak be. Volt a választhatók között vattacukor, popcorn, könyv, színező, kulcstartó, és még sok más kedves ajándéktárgy.

A játékok lebonyolítását egyesületünk önkéntesei, valamint Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok segítették.

A téren jelen volt a CSEÖH Info sátra, valamint a Baranya Megyei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési standja, továbbá a Magyar Cserkészszövetség játékos asztala is.

A rendezvény alatt ingyenes büfével vártuk a résztvevőket.