CSEÖH Info-standok Baranyában

2020

Info-standunkkal 4 alkalommal találkozhattak az érdeklődők, 4 egészen különböző, egymástól eltérő rendezvényen.

Időrendben így alakult:

2020. 09. 05 Akadálymentes Turizmus Napja, Orfű
2020. 09. 11. Tettyei Piknik
2020.09. 19. Családi játszódélután
2020. 09. 25. IV. Tanuló Fesztivál

Info-standunknál mindig lehetőség van esélyegyenlőségi totók kitöltésére, a Kerek Világ Alapítvány kliensei által készített PUZZLE összerakására. A Totók kiértékelése közösen zajlik mindig, így az információk elmélyítése is megtörténik, valamint minden kitöltő apró ajándékkal távozhat.

A Családvédelmi Akcióterv népszerűsítésére rendkívül alkalmas program, tapasztalataink is ezt bizonyítják.

Mindemellett természetesen érzékenyítő -, gyerekeknek, családoknak szóló egyéb-játékokkal várjuk az érdeklődőket sátrunknál.

Kitelepüléseinkre lehetőség szerint hívunk vendég előadókat, tapasztalati szakértőket, partnereket, mint NFSZK, MÁK, Kerek Világ Alapítvány, PTE Támogató Szolgálat…

Az orfűi eseményen különleges, messziről jött vendégünk volt, Nagy Bendegúz, kerekesszékes világjáró személyében, a galériában található képek mindent elárulnak fogadtatásáról.

A Tettyei Piknik Pécsett, immár hagyományosan, a Tettye téren került megrendezésre a Pécsi Polgári Szalon Egyesület szervezésében, elsősorban pécsi, főleg polgári családoknak, de a város és a megye egész lakossága számára is nyitott rendezvényként. Itt többek között a Magyar Államkincstár szakemberei –a Családtámogatási ellátások, A Babakötvény és a Startszámla témában adtak felvilágosítást.

A Családi Játszódélután a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület egy hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvénye a pécsi Köztársaság téren, melynek programjai főleg a kisgyermekes családok számára vonzóak.

A IV. Tanuló Fesztiválrésztvevői köre valamelyest más, itt több fiatallal, egyetemistával találkozhattunk, aminek rendkívül örültünk.

Természetesen mind a négy fesztivál nyilvános és ingyenes volt, köszönjük a szervezetek meghívását.