Esély Órák Baranya szerte

Nagy örömmel tapasztaltuk, mennyire sikeresnek, hasznosnak bizonyultak Nyári Esély Óráink.

A nyár folyamán 9 településen, 10 helyszínen, többtábori turnusnál jártunk, a résztvevők, akikkel találkoztunk 8-25 év közöttiek voltak.

Néhány visszajelzés:

“Hála az Esély Órákért, Stella nagyon szuper volt!)” Vásárosbéc“Nagyon jól sikerült a program, Szekeres Heni azt mondta, ha jól emlékszem, hogy felvillanyozta ez a foglalkozás!  A lányok jó fejek, kedvesek voltak, a foglalkozás után nagy élvezettel vezetgették Henit a kocsiban.” Pécs

A képek Patapoklosiban és Vásárosbécen készültek, előadóink Almádi Evelin és Herczeg Zsuzsanna, a Kerek Világ Alapítvány munkatársai, és Mándoki Stella voltak.Köszönjük a meghívást, és köszönjük a jó hangulatú érzékenyítést!

Örülünk a visszajelzéseknek, mi is szeretjük a tábori hangulatot, a még kötetlenebb találkozásokat.

Mi az az Esély Óra?

Az Esély Órák olyan speciális osztályfőnöki órák, melyeknek célja, hogy a résztvevő tanulók, megismerkedjenek a fogyatékossággal élő emberek helyzetével, a romák integrációjával és a generációk közötti együttműködéssel.

Az Esély Órákon résztvevő, különböző korosztályú gyermekek és fiatalok megismerhették részben a fogyatékossággal élő emberek speciális élethelyzetét, ill. hiteles személyektől tájékozódjanak a romák integrációjáról és befogadásáról, mindezek révén a társadalom sokszínűségét elfogadó fiatalokká váljanak.

Érzékenyítő rendezvényeink mondanivalója, hogy a tapasztalat évtizedes tabukat és tudatlanságot rombolhat le, mindenki megtanulhatja mások elfogadását, s azt is, hogy milyen módon vegyék fel a kapcsolatot és segítsenek embertársaiknak.