XXI. Házasság Világnapja Pécs

                         2024. február 10.


Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület (PSZNE) rendezésében
aktív, élő közösségünk fennállásának 35. évfordulóján.

Február 10-én délután családommal érkeztem a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület szervezésében megrendezett Házasság Világnapi rendezvényre.

A Székesegyházhoz közel található Magtár épületben külön programokkal várták a felnőtteket és a gyerekeket. A különböző korosztályú gyerekek számára számos programot kínáltak. Én a nagyobbak részére meghirdetett Kincskereső programon voltam. A Püspöki Kincstárba átkísértek bennünket, majd 2-3 fős csapatokat alkotva vágtunk neki a kalandnak. Összesen 7 állomás volt, ahol 1-1 matematikai, történelmi és irodalmi feladatot kellett megoldani ahhoz, hogy 10 perc alatt az adott helyszínen minél több érmét gyűjtsünk össze. Akik a feladat során elakadtak azoknak a szervezők segítséget nyújtottak. Az nyert aki a végén a legtöbb érmét gyűjtötte össze.

Visszatérve a kincskeresésből uzsonnával vártak, finom szendvicset, házi sós és édes süteményekkel kínáltak bennünket, citrusos és málnás üdítőket fogyasztottunk.

A kisebb gyerekek, testvérem élménybeszámolója alapján sem unatkoztak. Lehetőségük volt nemezelni, színezni, tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, élő népzenét hallgattak, táncoltak, körjátékokat játszottak és a hangszereket is kipróbálhatták.

Az idő gyorsan elrepült, a programot a felnőttekkel együtt közös vacsora és sütizés zárta. A családok által készített rengeteg tortából többet is megkóstoltam. Mi, a nővérem által sütött tortával járultunk hozzá az esemény lezárásához.

Egy szuper élménnyel teli délutánt töltöttünk el a Magtárban, megismerkedtem más nagycsaládban nevelkedő gyerekkel. Bízom benne, hogy jövőre is részt tudok venni az eseményen.

Wittner Áron

Letőlthető pdf: