Kovász Egyházmegyei Családi Fesztivál

2023.08.19-én a Pécsi Egyházmegye 2. alkalommal rendezte meg a KOVÁSZ családi fesztivált, a Püspöki palota és a hozzá tartozó épületekben.

A palota kocsiszínjében mutatkoztak be a különböző közösségek: Katolikus Karitász, Kórház lelkészség, Pálos Rend, Ministráns preferatúra, Hittudományi főiskola, Cserkészek, Házas Hétvégés mozgalom, valamint a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület. Két fajta puzzle kirakóval és Labirintus játékkal vártuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat. A puzzle az egyesület emblémájából készült, azt kellett kirakni. A labirintus játéknak nagy sikere volt. Sok érdeklődő járt nálunk, két család mindjárt ki is használta az alkalmat, mivel már régóta szerettek volna a tagjaink lenni, így sebtiben kitöltötték a belépési nyilatkozatot. Nagyon sok jó és érdekes programmal színesített rendezvény volt. A Dóm téren kirakodó vásár, a Püspöki palota látogatása és Egyház megyei könyvtár idegenvezetésén lehetett részt venni. Ezekre a programokra előre kellett regisztrálni, emiatt erről most lecsúsztam, de majd jövőre megpróbálójuk.

Nagy megnyugvást adott mindenkinek, hogy az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényt, hiszen előtte való napi viharos esőzés után, egész napon át, gyönyörű napsütésben volt részünk.

Örömmel képviseltem a társaimmal együtt az Egyesületünket ezen a rendezvényen.

Pécs,2023.08.21.                                                                   Keresztes-Forche Éva