„Láthatatlan ebéd”

  1. 03. 19. Pécs-Reggeliző és Brunch Étterem.

A Ki-Látás Közhasznú Alapítvány és a Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai „Láthatatlan vacsorát” tartottak az érdeklődők számára. Az esemény nyilvánosan volt meghirdetve, bárki jelentkezhetett rá.

A résztvevők bekötött szemmel fogyaszthatták el ebédjüket, ami elősegíti a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését. Az érzékenyítés e rendkívüli formáján az érintettek a menüt „teljes sötétségben”, szemtakaró segítségével fogyasztják el. A megjelentek élményt szerezhettek arról, hogyan is lehet megoldani vakon egy ilyen egyszerű mindennapi tevékenységet, mint helyfoglalás egy asztalnál és egy ebéd, vacsora késsel-villával való elfogyasztása.

Az étkezés során munkatársaink szakszerű segítséget nyújtottak a résztvevőknek, továbbá olyan érintettekkel is találkozhattak az érdeklődők, akik szívesen válaszoltak nemcsak az étkezés, hanem a tapintó életmódot érintő egyéb felmerülő kérdésekre is. Meghívott szakemberek és látássérült előadó(k) segítségével adhattunk át releváns információkat a vakok, gyengénlátók és alig-látók mindennapjairól. Bemutatásra került a helyes vakvezetés is. Az eseményt a tapasztalatok, és a helyes segítségnyújtási módok megbeszélése zárta.

A Láthatatlan vacsorán szerezett saját tapasztalás rendkívül egyedi módon okoz marandó élményt mindenki számára, aki egyszer kipróbálja. Reméljük minél többször lesz még ilyen lehetőségünk.