Új Gyereksarok Családok házában

A Baranya megyei CSEÖH számára fontos a Család.

A kisgyermekes családok számára nagy nehézség, hogy a városban nagyon kevés a kisgyermekeik szoptatására, etetésére, vagy pelenkázására alkalmas hely, ahova séta közben, vagy ügyintézés során betérhetnének. A gyermeksarok egy olyan, valódi szükségletre reagáló, hiánypótló projekt megvalósítása, amely naponta segíthet az erre szoruló kisgyermekes családoknak.

A Családok Háza ügyeleti idejében nyitva áll ez a lehetőség, a kisgyerek sarok létrehozásával.

  1. június 22-én a megvásárolt, lapra szerelt pelenkázó komódot önkéntesek segítségével összeállítottuk, és berendeztük a gyermeksarkot. A pelenkázó komódra puha pelenkázó feltét került. Adományból származó pelenkát is készítettünk a szekrénybe, és vásároltunk törlőkendőt is, ha esetleg nem lenne a családnál, akkor se legyen gond.

Amíg a legkisebbet anyuka pelenkázza, illetve szoptatja, a nagyobb testvéreknek részére fejlesztő és babajátékok állnak rendelkezésre, mellyel segítjük, hogy az anyuka a kicsire fordíthassa a figyelmét.

A szoptatáshoz fotel áll rendelkezésre, a kényelem biztosítása érdekében mosható huzatú szoptatós párna is használható. Ha a baba cumisüvegből eszik, vagy bébiételt hoz anyukája a számára, az újonnan vásárolt cumisüveg és bébiétel melegítővel megfelelő hőfokra melegíthető az étel, majd a már ülni tudó babák az etetőszékben kényelmesen megetethetőek.

A nagyobb gyerekek és a szülők részére a mosdóhasználat biztosított.

A gyermeksarok, elkészülését követő napon, már aktívan ki is lett próbálva. Egy 3 gyerekes család tért be a Családok Házába, a gyerekek nem reggeliztek otthon, éhesek voltak, így kényelmes körülmények közt megreggelizhettek.